Industrie & productie van de auto in Nederland

Industrie & productie van de auto in Nederland

Een veilige ID verificatie: hoe werkt dit & grootste voordelen

by Marion Craig

Het is vandaag de dag belangrijker dan ooit om, als je online aankopen doet of online producten of diensten verhandelt, te zorgen dat de gebruikers in een veilige digitale omgeving kunnen werken. Maar niet alleen voor bedrijven, zzp'ers en hun klanten is dit cruciaal. Ook als overheidsinstantie, goede doelen vereniging, voor je werk of vanwege belangrijke administratieve functies is het erg belangrijk dat dit veilig kan. Digitale ID verificatie helpt hierbij. Maar wat houdt deze vorm van identificatie precies in? Hoe werkt het (online) verifiëren van iemands identiteit? Wat zijn de voordelen van een waterdichte online identificatietool? En welke mogelijkheden en varianten zijn er als je voor jouw onlineomgeving een betrouwbare methode zoekt om bezoekers van jouw site te beveiligen?

ID identificatie: hoe werkt dit?

Nog niet zo heel lang geleden was inloggen op een online omgeving of via een webshop niet zo moeilijk. Vaak had je niet meer nodig dan een gebruikersnaam (of een mailadres) met een zelfbedacht wachtwoord. Inmiddels weten we dat deze manier van inloggen onvoldoende veiligheid biedt op internet. Internetcriminelen, hackers en spammers zijn steeds vindingrijker geworden als het aankomt op het inbreken in andere computersystemen of hoe ze bepaalde, ogenschijnlijk goed beveiligde websites en webshops kunnen hacken. Met alle nare gevolgen van dien: jaarlijks kost dit soort internetcriminaliteit wereldwijd miljarden euro's. En laat deze vorm van fraude veel mensen berooid en gefrustreerd achter.
Om dit soort ellende te voorkomen, wordt er al jarenlang steeds meer gebruik gemaakt van ID verificatie op internet. Bij ID verificatie moet een bezoeker zich in twee stappen online identificeren, voordat er tot een transactie of inloggen overgegaan kan worden. Vaak is de dubbel ID check die gedaan wordt gelieerd aan iemands mailadres of het nummer van diens smartphone. Log je in, dan krijg je op jouw mailadres of via de SMS een code, die nodig is om daadwerkelijk te kunnen inloggen. Het systeem weet hierdoor dat degene die de code krijgt en invoert, ook daadwerkelijk de eigenaar is van het betreffende account en dus op de beveiligde omgeving mag inloggen. Door deze extra beveiliging wordt het internetmisdadigers nog lastiger gemaakt, zo niet onmogelijk, om in systemen te kunnen komen waar ze niet thuis horen.

Voordelen van online verificatie van personen

Nodeloos te zeggen dat deze manier van identificeren op internet veel voordelen met zich meebrengt. Jouw bedrijfsdata, klantengegevens, financiën en betaalmethoden zijn voortaan goed beveiligd en kunnen net door derden ingezien, aangepast of aangevallen worden. Het vertrouwen van klanten en bezoekers in jouw website neemt hierdoor toe. En dat betekent uiteindelijk dat je een betere naam krijgt en/of meer omzet kan draaien dan ooit tevoren.

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan de website van JanusID B.V.


Delen  

Over ons

Industrie & productie van de auto in Nederland

De auto technologie is één van de grootste innovatieve ontwikkeling aller tijden. In Nederland is de autoproductie daarom vanaf 1952 al in volle gang. In elke gemiddeld huishouden is hebben van zo'n zelfstandig voortbewegend, rijdend vervoermiddel onmisbaar in het dagelijks leven, maar waar let u nu eigenlijk op bij de aanschaf van een automobiel? Ook wanneer auto's ingeruild kunnen worden, is het handig om op een aantal dingen te letten. Bent u niet enorm ervaren in met kilometerstanden en onderhandelstrategieën volgen hier voor u een aantal handige tips om valkuilen te herkennen. Daarnaast kunt u in deze blog commentaar geven, discussiëren, vragen stellen en uw eigen ervaringen delen. Veel lees plezier

Categorieën

Archief

Tags